Menno Schrap

Menno Schrap was een van de eerste studenten die in de jaren tachtig aan de Kunstacademie in Utrecht Beeld- en mediatechnologie studeerde.

Na de kunstacademie heb ik ruim 7 jaar bij Veronica Omroep Organisatie gewerkt. Daar heb ik de vormgeving gedaan van diverse TV-porgramma’s (Nieuwslijn, Reisgids, ClubVeronica). Tevens heb ik meegewerkt aan de informatisering van Veronica (digitale nieuwsroom systemen). Als eerste AVID-gebruiker bij Veronica heb ik diverse video-editors kennis laten maken met het fenomeen: “Non-lineaire Editing”.

Na Veronica heb ik als technisch coordinator voor “Dutch Electronisch Art Festival” gewerkt bij V2_Organisatie. Kunst met een hoog ICT-gehalte. In die periode ben ik als zelfstandige bij diverse multimedia projecten betrokken geweest als interMEDIAir (Imagination, Nova, NOB-interactive, KABK). De laatste jaren ben ik bij het Amsterdams Historisch Museum als manager AV-media techniek verantwoordelijk geweest voor alle AV en interactive media in het museum. Daarnaast ben ik als docent werkzaam voor ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Kenmerk van mijn diensten zijn: innovatie, oplossend vermogen, creatief, analytisch.

Ik ben geinteresseerd in de processen die dergelijke combinaties mogelijk maken, het eindproduct is voor mij iets dat daar dan logisch uit kan voortkomen. Ik denk in beelden, niet in tekst en ik ben gewend om oplossingsgericht bezig te zijn. Verder werk ik al ruim vijfentwintig jaar met computers en heb bijvoorbeeld ervaring opgedaan bij Veronica, NOB-interactive, V2_Organsatie en het Amsterdams Historisch Museum. Die kennis komt mij nu goed van pas bij talrijke combinaties die mogelijk blijken tussen tv, internet, multiscreentoepassingen, DVD, tentoonstellingsbouw en kunstprojecten.”

Kortom mijn motto:

Oplossend vermogen in het medialandschap

Save