Sneaky Serpents in Norrköping (SE)

 • Soort productie:
  Interactieve kunstinstallatie onder water,
 • Opdrachtgever:
  ism met Tropisten (Paul Godschalk, Robin Noorda, Menno Schrap)
 • Activiteit:
  Productie, Techniek, Ontwerp
 • bijzonderheden
  Sneaky Serpents is een kunstinstallatie en te bewonderen tijdens het Norrköping Light Festival.
  Van 5-12-2015 tot en met 31-1-2016
 • Soms zou je willen dat het bij luidruchtige mensen in de stad ook zo werkt: dat je even hard in je handen klapt en roetsj – foetsie zijn ze, al is het maar voor even. Helaas, die techniek is (nog) niet op mensen toepasbaar. Wel op waterslangen. Hier, in de rivier Motola bij Norrköping krioelt het ervan. Net als kikkers die hun kwaakconcert pas inzetten wanneer ze zich veilig wanen, wachten ze geduldig tot ze geen geluid meer horen en dan vermenigvuldigen ze zich razendsnel. Als onderwaterglimwormen slingeren ze over de bodem, lichtje voor lichtje, totdat iemand aan de kant schreeuwt of klapt. Dan schieten ze weg.
  Zie ook Norrköping Lightfestival