Sneaky Serpents in Amsterdam

 • Soort productie:
  Interactieve kunstinstallatie onder water,
 • Opdrachtgever:
  ism met Tropisten (Paul Godschalk, Robin Noorda, Alfred Marseille, Margot v/d Stolpe), Robin Noorda is bedenker/ontwerper van het project.
 • Activiteit:
  Productie, Techniek, Ontwerp
 • bijzonderheden
  Sneaky Serpents is een kunstinstallatie en te bewonderen tijdens het Amsterdam Light Festival als onderdeel van de Illuminade, in de gracht achter de Hortus Botanicus
  Van 11-12-2014 tot en met 4-1-2015
 • Soms zou je willen dat het bij luidruchtige mensen in de stad ook zo werkt: dat je even hard in je handen klapt en roetsj – foetsie zijn ze, al is het maar voor even. Helaas, die techniek is (nog) niet op mensen toepasbaar. Wel op waterslangen. Hier, in het ondiepe grachtje achter de Hortus krioelt het ervan. Net als kikkers die hun kwaakconcert pas inzetten wanneer ze zich veilig wanen, wachten ze geduldig tot ze geen geluid meer horen en dan vermenigvuldigen ze zich razendsnel. Als onderwaterglimwormen slingeren ze over de bodem, lichtje voor lichtje, totdat iemand aan de kant schreeuwt of klapt. Dan schieten ze weg, misschien wel de warme blubber in.Zie ook  Amsterdam Light Festival