Zes Psychologische stromingen en één cliënt – herziene 5e druk

 • Soort productie:
  5e totaal herziene herdruk
 • Opdrachtgever:
  Uitgeverij Boom Nelissen , Hogeschool Windesheim
 • Activiteit:
  Consultancy, Regie, Camera, Geluid, Montage, Vormgeving Boek
 • Recensie
  uit: Maandblad geestelijke volksgezondheid, Oktober 2007
  ‘…Het is deze DVD die het boek ook voor anderen dan social workers interessant
  maakt – te meer daar de gekozen patiënt een chronisch depressieve vrouw is die al heel wat therapieën heeft gehad. Het is bewonderenswaardig dat ze zich hiervoor op deze wijze heeft willen inzetten. Ze betoont zich een cliënte met een voorbeeldige aanpassing en een groot incasseringsvermogen. Dat maakt de therapiezittingen geloofwaardig en soms ook indringend.
  Het is sinds de beroemde bandopname uit naar ik meen de jaren zeventig waarin een patiënte met de naam Gloria te woord werd gestaan door Rogers, Perls en Ellis, een nieuwe poging om te illustreren hoe therapeuten van verschillende theoretische oriëntatie werken…..’
  ‘…..De DVD vind ik zonder meer een aanrader voor wie zeer verschillende therapeuten met één cliënt aan hetwoord wil zien: de therapiefragmenten zijn zeer verschillend en illustreren de diversiteit van wat psychotherapie heet. Deze DVD verdient ook buiten de kring van de opleidingen waarvoor het boek is bestemd alle aandacht. Het boek zou aan innerlijke eenheid winnen wanneer het zou afzien van de pretentie dat het een overzicht biedt van alle psychotherapieën, en het zich zou beperken tot vooruit- en terugblikken op de zittingen. Maar dan zou het als leerboek weer minder geschikt zijn. Jan Pols, Psychiater, Assen’
  De filmpjes zijn nu te raadplegen op de website.